Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Μια λίμνη με υπέροχες αποχρώσεις!

Δεν είναι μια συνηθισμένη λίμνη! Η  Pangong Tso θεωρείται η μεγαλύτερη λίμνη στην Ασία, που βρίσκεται στα Ιμαλάια και σε υψόμετρο 4.350 μέτρων, ενώ  οι αποχρώσεις της ποικίλλουν από βαθύ μπλε, γαλάζιο και τιρκουάζ μέχρι γκρι και λευκό!



Στην ουσία πρόκειται για μια αλμυρή λίμνη η θέση της οποίας είναι μεταξύ Ινδίας και Κίνας, με το 60% του μήκους της να βρίσκεται στην Κίνα. Οι οροσειρές που βρίσκονται ολόγυρα αλλά και το βάθος της επηρεάζουν το χρώμα της, το οποίο αλλάζει πολλές αποχρώσεις ανάλογα με το φως του ήλιου και την εποχή!


Με φόντο τα βουνά και τον απέραντο ουρανό η λίμνη αποκτά σκούρο μπλε χρώμα, ανοιχτό γαλάζιο, τιρκουάζ, γκρι αλλά και λευκό, όταν η θερμοκρασία πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα το χειμώνα και το νερό παγώνει.


Ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά σε ένα μαγευτικό θέαμα, ενώ οι αποχρώσεις συχνά παραπλανούν, θεωρώντας ότι μια εξωτική παραλία με κρυστάλλινα νερά βρίσκεται μπροστά σου. Η λίμνη αποτελεί σπουδαίο υγροβιότοπο, συγκεντρώνοντας πλήθος σπάνιων πτηνών και καρκινοειδών.


Ορισμένα μικρά χωριά στην ευρύτερη περιοχή κατοικούνται από νομάδες, οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, ενώ τους χειμερινούς μήνες μεταναστεύουν σε θερμότερες περιοχές. Η μοναδική βλάστηση της περιοχής είναι ορισμένα μικρόφυτα, τα οποία αναπτύσσονται στις «ακτές» της λίμνης, συνθέτοντας ένα εκπληκτικό τοπίο.
Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου