Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Το μοναδικό ενυδρείο με φαλαινοκαρχαρίες!

Είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο και ένα από τα εντυπωσιακότερα κτίρια στον πλανήτη. Το ολοκαίνουργιο ενυδρείο στην Ατλάντα των ΗΠΑ έχει περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια γαλόνια νερού στις εγκαταστάσεις του, ενώ στεγάζει πάνω από 12.000 ζώα της θάλασσας και ψάρια από 500 διαφορετικά είδη.Η κατασκευή του κόστισε πάνω από 290 εκατομμύρια δολάρια και για τη δημιουργία του επιστρατεύτηκαν ειδικοί επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό, όμως, που κάνει το εν λόγω ενυδρείο να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι είναι το μοναδικό θεσμικό όργανο εκτός της Ασίας που μπορεί να φιλοξενήσει φαλαινοκαρχαρίες.


Τέσσερις φάλαινες Beluga, τέσσερις Manta και τέσσερις νέοι φαλαινοκαρχαρίες κολυμπούν στα καθαρά νερά των εγκαταστάσεων, προσφέροντας μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δουν τον άγριο βυθό του ωκεανού. από πολύ κοντά! 


Στην είσοδο οι υπάλληλοι προσφέρουν στον κόσμο μικρά στρώματα και παπλώματα(!) για να μπορούν να «ξαπλώνουν» άνετα έξω από τα γυάλινα «διαμερίσματα» του ενυδρείου, απολαμβάνοντας τη μαγεία της θαλάσσιας ζωής! Άλλωστε τι πιο εντυπωσιακό -αλλά και τρομακτικό συνάμα- από μια. στενότερη επαφή με τους καρχαρίες;

Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...