Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Νέο έργο του Βαν Γκογκ ήρθε στο φως!



Ο πίνακας που φέρει τον τίτλο «Νεκρή φύση με λιβάδι και τριαντάφυλλα» αποδιδόταν μέχρι τώρα σε κάποιον άγνωστο καλλιτέχνη μέχρι που ερευνητές αποφάσισαν να τον εξετάσουν με τη μέθοδο των ακτίνων Χ.



Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν αποκαλυπτικά. Πίσω από τον πίνακα βρίσκεται ένα προσχέδιο ενός άλλου έργου που απεικονίζει δύο παλαιστές. Η τεχνοτροπία και η φύση του έργου αυτού δεν αφήνει καμία αμφιβολία πλέον στους ερευνητές, οι οποίοι υποστηρίζουν ακράδαντα πως πρόκειται για πίνακα του Βαν Γκογκ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, οι παλαιστές χαρακτηρίζουν το έργο του καλλιτέχνη της συγκεκριμένης περιόδου και αποτελούν επαρκή στοιχεία για την ταυτοποίηση.

Οι επιμελητές του Μουσείου Kroeller-Mueller, στην Ολλανδία, αγόρασαν τον πίνακα το 1974, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για έργο του Βαν Γκογκ, ωστόσο σύντομα εκφράστηκαν αμφιβολίες γύρω από τη προέλευσή του.

Έτσι, από το 2003, το έργο αποδιδόταν σε κάποιον άγνωστο καλλιτέχνη καθώς το μέγεθος και το σημείο που βρίσκεται η υπογραφή του δεν επιδείκνυαν καμία σχέση με τον μεγάλο ζωγράφο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου