Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Κατέβηκε στο πιο βαθύ σημείο του φλοιού της Γης και γύρισε!Έχει κατακτήσει το Χόλιγουντ, έχει πάρει Όσκαρ (με τον Τιτανικό ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπεν Χουρ) καιρός για τον Τζέιμς Καμερον να κατακτήσει και το... βυθό! 

Πήρε λοιπόν το μίνι υποβρύχιό του και έφτασε μέχρι την Τάφρο των Μαριανών στον Ειρηνικό Ωκεανό, το πιο βαθύ σημείο του φλοιού της Γης ,11,2 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Ο Καναδός σκηνοθέτης ήταν μόνος στο υποβρύχιο, μήκους 8 μέτρων, το οποίο ονομάζεται «κάθετη τορπίλη». Την αποστολή Deep Sea Challenge καθοδηγεί το National Geographic.


Ο Κάμερον, μόνιμος εξερευνητής της ομάδας, έγινε ο πρώτος άνθρωπος εδώ και 50 χρόνια που κατάφερε να φθάσει σε αυτά τα βάθη «προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα και να καταλάβει αυτό το ευρέως άγνωστο κομμάτι του πλανήτη», ανακοίνωσε μέσω twitter το National Geographic.

70 λεπτά μετά την κατάδυση, ο 57χρονος σκηνοθέτης βρήκε ξανά στην επιφάνεια. Αναδύθηκε σε απόσταση 500 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της νήσου Γκουάμ.

Στο διάστημα που παρέμεινε στο βυθό, ο Κάμερον κινηματογράφησε σε 3D χάρη σε ισχυρούς προβολείς και συνέλεξε δείγματα που μπορούν να μελετηθούν στη θαλάσσια βιολογία, την αστροβιολογία, τη θαλάσσια γεωλογία ή τη γεωφυσική.
Πηγή:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...