Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα!


Μόλις το 2010 μετρήθηκε ως η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα στον κόσμο, ενώ αποτελεί έναν από τους εντυπωσιακότερους φυσικούς σχηματισμούς αψίδας στον κόσμο! Η γέφυρα Xian Ren Qiao δεσπόζει επάνω από τον ποταμό Buliu, 40 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Fengshan, στην επαρχία Guangxi της Κίνας.


Γνωστή και με την ονομασία «γέφυρα των αθανάτων» ή «γέφυρα της νεράιδας», η Xian Ren Qiao είναι σίγουρα ένα «θαύμα» της φύσης και για έναν επιπλέον λόγο: Η ανακάλυψή της έγινε από το Google Earth, όταν ο Jay Wilbur από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό NABS (Natural Arch and Bridge Society)  έκανε μια περιπλάνηση μέσω διαδικτύου σε διάφορα σημεία του πλανήτη.


Ξαφνικά παρατήρησε κάτι που έμοιαζε με τεράστια αψίδα και ψάχνοντας περισσότερο ανακάλυψε ορισμένες φωτογραφίες ενός Κινέζου φωτογράφου, όπου εμφανιζόταν η φυσική αυτή γέφυρα. Ενημέρωσε αμέσως τον Οργανισμό και μια αποστολή με αρχηγό τον Ray Millar βρέθηκε το 2010 στη περιοχή με σκοπό να μετρήσει τη γέφυρα.


Αυτό ήταν! Μετά από αρκετές δυσκολίες στην προσέγγιση και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, η γέφυρα Xian Ren Qiao μετρήθηκε στα 120 μέτρα εύρος 71 μέτρα ύψος, γεγονός που την καθιστά αμέσως ως τη μεγαλύτερη φυσική γέφυρα στον κόσμο.


Η πρόσβαση στο σημείο γίνεται μέσω του ποταμού ή μέσα από το παρακείμενο δάσος, μετά από τρεις περίπου ώρες δύσκολης ανάβασης από το κοντινό χωριό. Οι ντόπιοι θεωρούν ότι η γέφυρα συνδέει τη γη με τον ουρανό, ενώ δεν θεώρησαν ποτέ αναγκαίο να ενημερώσουν τους δυτικούς για την παρουσία της εκεί, αφήνοντας το Internet να παίξει το ρόλο αυτό.
Πηγή:Perierga.gr
Λαμπρινή Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...