Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Η πιο πολυφωτογραφημένη λίμνη του κόσμου!


Η λίμνη Mono Lake βρίσκεται στην Καλιφόρνια, στα σύνορα με τη Νεβάδα, και είναι «δημοφιλής» για τις μοναδικές εικόνες και την απίστευτη ομορφιά του φυσικού τοπίου, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις αγαπημένες λίμνες των φωτογράφων αλλά και ίσως την πιο πολυφωτογραφημένη λίμνη του κόσμου!Είναι μία από τις παλαιότερες λίμνες στον πλανήτη, καθώς πιστεύεται πως δημιουργήθηκε 760.000 χρόνια πριν, ενώ τα νερά της είναι πολύ αλμυρά.


Αποτελεί βιότοπο σπάνιων πτηνών αλλά τα ψάρια δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης αλατιού και της υψηλής αλκαλικότητας των υδάτων. Μόνο λίγα φύκη αναπτύσσονται ολόγυρα.


Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα επίπεδα της στάθμης των νερών μειώνονται δραματικά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και εξαφάνιση κάποιων ειδών πτηνών από την ευρύτερη περιοχή.


Μια ειδική Επιτροπή έχει συσταθεί για την προστασία της έτσι ώστε η πιο «πολυφωτογραφημένη» λίμνη στον κόσμο να συνεχίσει… ακάθεκτη να «γεμίζει» τις μνήμες των φωτογραφικών μηχανών και τα δικά μας μάτια με εντυπωσιακές εικόνες!Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...