Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μια Παραμυθούπολη!


Είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Βαυαρίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάουμπερ, η οποία διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, καθώς όλα καταδεικνύουν ότι ο χρόνος στο Ρότενμπουργκ σταμάτησε στο Μεσαίωνα!




Το όνομά της σημαίνει «κόκκινο φρούριο», λόγω του κόκκινου χρώματος στις σκεπές των κτιρίων, ενώ οι περισσότερες κατοικίες και τα καταστήματα χρονολογούνται από το 1560. Ο Μεσαίωνας… βρίσκεται εδώ σε κάθε λεπτομέρεια.


Τα τείχη, η παλιά αγορά της πόλης, οι πλατείες με τις μεγάλες κρήνες, το δημαρχείο, όλα τα ιστορικά σημεία του Ρότενμπουργκ αποπνέουν τη μαγεία μιας άλλης εποχής. Όσο για τα σπίτια; Αυτά είναι που κερδίζουν στα… σημεία, κλέβοντας τα βλέμματα!



Μικρά «παραμυθόσπιτα», με κόκκινες οροφές και πολύχρωμα παραθυρόφυλλα, ξεχωρίζουν για τη «μεσαιωνική» τους διακόσμηση με μεταλλικές και ξύλινες λεπτομέρειες, αλλά και για τα μικρά μπαλκονάκια τους, που είναι ανθισμένα όλο το χρόνο!


Το… μεσαιωνικό τοπίο έρχονται να συμπληρώσουν οι άμαξες που συναντά κανείς στις πλατείες, αφού μια ρομαντική βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια του Ρότενμπουργκ επιβάλλεται, και με το παραπάνω! Άλλωστε οι αμαξάδες δεν αφήνουν κανέναν ήσυχο και -πού ξέρεις- ένας ιππότης μπορεί να πεταχτεί ξαφνικά μπροστά σου;














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου