Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Ο ρόλος της Σελήνης στο ναυάγιο του ΤιτανικούΈνα σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 1.400 χρόνια, προηγήθηκε του παρθενικού ταξιδιού του Τιτανικού και συνέβαλε στο τραγικό ναυάγιο, υποστηρίζουν επιστήμονες.

Στις 12 Ιανουαρίου του 1912, η Σελήνη βρέθηκε στο πιο κοντινό σημείο με τη Γη, τα τελευταία 1.400 χρόνια. Αυτό προκάλεσε μια τρομακτική παλίρροια, η οποία «ελευθέρωσε» ένα στόλο από παγόβουνα, που άρχισαν να ταξιδεύουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, μπαίνοντας στις ρότες που ακολουθούσαν τα πλοία.


Ο Τιτανικός ξεκίνησε το ταξίδι του τρεις μήνες αργότερα, στις 14 Απριλίου του ίδιου έτους. Ήδη τα παγόβουνα είχαν φτάσει αρκετά νοτιότερα από τις ακτές του Labrador και του Newfoundland, όπου συνήθως παγιδεύονταν στα ρηχά νερά τους.

Αυτό το σπάνιο φαινόμενο «θα μπορούσε να εξηγήσει την αφθονία παγόβουνων την άνοιξη του 1912. Δεν ισχυριζόμαστε ότι γνωρίζουμε πού ακριβώς βρισκόταν το παγόβουνο που χτύπησε τον Τιτανικό τον Ιανουάριο του 1912 –κανείς δεν μπορεί να το ξέρει- όμως είναι ένα πιθανό σενάριο», λέει ο αστρονόμος Ντόναλντ Όλσον από το τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου του Τέξας.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...