Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πανέμορφη λίμνη αλλά Θανατηφόρα !


Καταπληκτική ομορφιά και υποτιθέμενα καθαρά νερά, σε ένα φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα. Μην περιμένετε, όμως, να δείτε παραθεριστές, παιδιά να παίζουν στα νερά ή ηλικιωμένους να ψαρεύουν στις όχθες της.




Η λίμνη Karachay, που βρίσκεται στα νότια Ουράλια Όρη στη δυτική Ρωσία, είναι γνωστή ως η πιο μολυσμένη στον πλανήτη, κρύβοντας στο εσωτερικό της μια «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί!


Από το 1951 η Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιούσε τη λίμνη για να ρίχνει πυρηνικά απόβλητα, ενώ σύμφωνα με έκθεση της Ουάσιγκτον έχει πολύ υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας, ικανά να σκοτώσουν άνθρωπο μέσα σε μία ώρα!


Τα μεγάλα ποσοστά σε καίσιο και στρόντιο συμπληρώνουν… την εικόνα, ενώ για καταλάβετε καλύτερα το μέγεθος του κινδύνου, σας ενημερώνω ότι οι μετρήσεις ξεπερνούν κατά πολύ αυτές του Τσερνόμπιλ, μετά την καταστροφή, καθώς η ακτινοβολία της ραδιενέργειας στη λίμνη είναι συγκεντρωμένη σε ένα σημείο.


Γιατί μπορεί η «μητέρα» φύση να δημιουργεί εξαιρετικά τοπία στη Γη, όταν, όμως, ο «δολοφόνος» άνθρωπος βάζει το… χεράκι του, μεταμορφώνονται τάχιστα σε «κρανίου τόπους» και σβήνουν από το χάρτη!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου