Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι καταρράκτες Elakala!


Οι καταρράκτες Elakala βρίσκονται στη δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αποτελούν μέρος του εντυπωσιακού πάρκου Blackwater, που βρίσκεται στο ομώνυμο φαράγγι. Στην ουσία πρόκειται για τέσσερις καταρράκτες που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία ο καθένας, συνθέτοντας όλοι μαζί ένα εντυπωσιακό τοπίο.




Η ιστορία τους συνδέεται με πολλούς θρύλους και μύθους, καθώς διάφορες παράξενες ιστορίες λέγονται γι’ αυτούς από τους ντόπιους. Σε μία από αυτές πρωταγωνιστεί μια πριγκίπισσα ονόματι Elakala, η οποία φέρεται να έπεσε στα νερά τους μετά από μία ερωτική απογοήτευση που είχε!


Οι καταρράκτες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους τουρίστες και αποτελούν ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής. Ο πρώτος καταρράκτης έχει ύψος 11 μέτρα και η πρόσβαση σε αυτόν είναι ιδιαίτερα εύκολη, ενώ μια εντυπωσιακή δίνη σχηματίζεται στη βάση του.


Ο μικρότερος καταρράκτης φτάνει τα 5 μέτρα, ενώ ο ψηλότερος τα 12 και ο τέταρτος στη σειρά θεωρείται ο πιο επικίνδυνος από όλους, ενώ είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση, ακόμη και για τους πλέον έμπειρους πεζοπόρους.


Το πάρκο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς το φυσικό τοπίο αλλάζει όψη και χρώματα δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες. Γιατί όταν η μητέρα φυση βάζει το χέρι της, τότε ένα «οφθαλμόλουτρο» επιβάλλεται!




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου