Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Ένας σταθμός κόσμημα!

Το μετρό στην πόλη της Νέας Υόρκης είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο σύστημα ταχείας διέλευσης στον κόσμο, προσφέροντας 24ωρη εξυπηρέτηση, 365 μέρες το χρόνο, ενώ διαθέτει 468 σταθμούς.Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι παλιοί σταθμοί έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Ένας τέτοιος σταθμός-φάντασμα είναι και ο περίφημος «City Hall», που έχει να χρησιμοποιηθεί από το 1945.


Ο εντυπωσιακός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του αλλά και η ακριβή του διακόσμηση είχαν ως αποτέλεσμα να καταστεί ασύμφορη η επέκτασή του, γεγονός που οδήγησε στην οριστική εγκατάλειψή του.Ωστόσο, η γραμμή παραμένει σε χρήση ως «πέρασμα» μόνο για το τρένο, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες να θαυμάσουν ένα πραγματικό έργο τέχνης κάτω από τη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, αρκετές φορές ο χώρος λειτουργεί ως γκαλερί τέχνης, όπου λαμβάνουν χώρα διάφορες εικαστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. 


 Άλλωστε, πού αλλού θα μπορούσαν να αναδειχτούν καλύτερα γλυπτά ή σπάνιοι πίνακες ζωγραφικής; Γιατί ανάμεσα στα κρύσταλλα και στα βιτρό, στα ακριβά πλακίδια και στα στιβαρά μέταλλα η δημιουργικότητα του καλλιτέχνη βρίσκει την ιδανική της έκφραση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...