Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Γλυκιά τέχνη!


Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και χρωματιστή ζάχαρη, η Shelley κατασκευάζει σε διάφορες επιφάνειες μεγάλα έργα τέχνης εμπνευσμένα από αραβουργήματα, αρχαία ψηφιδωτά, κλωστοϋφαντουργικά σχέδια αλλά και από τα περίφημα μπλε κεραμικά πλακίδια azulejo – παραδοσιακά πορτογαλικά και ισπανικά πλακάκια.Έτσι η τέχνη του δρόμου αποκτά άλλη διάσταση, όχι μόνο καθαρά καλλιτεχνική αλλά και… γαστρονομική! «Μπορεί να είναι εφήμερες οι δημιουργίες μου, καθώς με μια βροχή διαλύονται, όμως η ζάχαρη με εμπνέει όπως κανένα άλλο υλικό», λέει η καλλιτέχνις.


Η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη, ειδικά όταν πρόκειται για ένα περίπλοκο σχέδιο, όμως το αποτέλεσμα επιβραβεύει την κόπωση, και με το παραπάνω. «Λειτουργώ κάπως σαν το ζαχαροπλάστη που έχει να διακοσμήσει μια μεγάλη τούρτα! Μου αρέσει η ιδέα να μπορεί κάποιος να αφαιρέσει ένα κομματάκι από το έργο μου και να το γευτεί! Γιατί έτσι νομίζω η δημιουργία αποκτά άλλη… γλύκα!», επεξηγεί η Shelley.


Ταξιδεύοντας κυρίως στη Βραζιλία, η καλλιτέχνις κατάφερε να εντυπωσιάσει με τα έργα της και για έναν επιπλέον λόγο: Κάποτε η χώρα αυτή ήταν ηγέτης στον κλάδο της βιομηχανίας της ζάχαρης, ενώ τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την ακραία φτώχεια σε πολλές περιπτώσεις στον απόηχο της καταναγκαστικής εργασίας…


«Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, τη ζάχαρη θεωρείται πλέον μια πολυτέλεια για τους περισσότερους και έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά αφαιρούν κομμάτια από τις εικόνες για να γευτούν λίγη… γλύκα!», συμπληρώνει η δημιουργός.

Πηγή:perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...