Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Το αστέρι της Ολλανδίας!


Η πόλη Naarden βρίσκεται στην επαρχία της βόρειας Ολλανδίας και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οχυρωμένης πόλης του 16ου αιώνα. Είναι, μάλιστα, μία από τις καλύτερα διατηρημένες οχυρωμένες πόλεις στην Ευρώπη αλλά και η μοναδική που έχει να επιδείξει διπλά τείχη και τάφρους.Το σχέδιό της, που θυμίζει «αστέρι», επιλέχθηκε με σκοπό την καλύτερη άμυνα της περιοχής, μετατρέποντας την πόλη σε ένα από τα σπουδαιότερα στρατηγικά οχυρά του παρελθόντος. Η αρχική κατασκευή της τοποθετείται στον 13ο αιώνα, ενώ εξελίχθηκε σχεδιαστικά μέχρι τον 16ο αιώνα, λαμβάνοντας τη μορφή που έχει σήμερα.Στις μέρες μας η πόλη Naarden αποτελεί ένα ολόκληρο πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό μουσείο, με κτίρια επιβλητικά, φρούρια, προμαχώνες και τάφρους σε όλο το μήκος της για να θυμίζουν το ιστορικό παρελθόν της.


Εντυπωσιακοί κήποι, φυσικές λίμνες και ένα εκπληκτικό δίκτυο καναλιών συνθέτουν το «φυσιολατρικό» της πρόσωπο, ενώ οι εικόνες σε κάθε σημείο της «ξεδιπλώνουν» το μεγάλο «εικαστικό» ενδιαφέρον που προκαλεί στους επισκέπτες.


Γραφικές πλατείες, πλακόστρωτα σοκάκια, μικρές εκκλησίες και παραδοσιακά κτίρια ολοκληρώνουν το τοπίο, προς τέρψιν όλων των αισθήσεων, ενώ οι ιστορίες, οι μύθοι και οι θρύλοι των ντόπιων δημιουργούν ένα παράξενο σκηνικό: Ιππότες να μάχονται για τα όμορφα μάτια μιας πριγκίπισσας…
Πηγή:perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...