Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Το πιο έξυπνο άλογο στον κόσμο!
Η Karen Murdock αγόρασε τον Lucas πριν από 10 περίπου χρόνια, μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ως άλογο κούρσας, ο οποίος, μάλιστα, είχε αρκετά προβλήματα υγείας, κυρίως με τα πόδια του. 

Η νέα του ιδιοκτήτρια γρήγορα συνειδητοποίησε ότι το άλογο έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα και υπάκουε αμέσως στις εντολές της. Κάτι της έλεγε μέσα της ότι ο Lucas ήταν ξεχωριστός. «Με επιμονή, υπομονή και πολλή αγάπη τον διδαξα να κάνει διάφορα πράγματα χωρίς καμία δυσκολία. Να κάθεται στα πίσω πόδια, να πιάνει πράγματα και να μου τα δίνει, να σηκώνει τα μπροστινά του πόδια, να ξαπλώνει μαζί μου στο έδαφος… Κάποια στιγμή σκέφτηκα να προσπαθήσω κάτι ακόμη. Λίγο δύσκολο βέβαια, αλλά δεν είχα να χάσω κάτι… Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο συνεχούς επανάληψης άρχισα να τον διδάσκω πώς να ξεχωρίζει σχήματα, γράμματα και αριθμούς!», συμπληρώνει.

Ο Lucas έγινε πολύ σύντομα… εξπέρ σε όλα: Αναγνώριζε με τη μία διάφορα σχήματα, ενώ έβρισκε τους αριθμούς που του έλεγε η Karen αμέσως. Έτσι κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες και να γίνει το «εξυπνότερο άλογο» στον κόσμο πετυχαίνοντας 19… σωστές απαντήσεις στη σειρά, χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...