Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Φέρνοντας τα πάνω κάτω!



Μπορεί με την πρώτη ματιά οι εικόνες να μοιάζουν ότι έχουν υποστεί επεξεργασία με Photoshop, όμως ο Γάλλος καλλιτέχνης Philippe Ramette αψηφά στην κυριολεξία τη βαρύτητα και φωτογραφίζεται σε κτίρια, βράχια, δέντρα, ακόμη και στη θάλασσα, φέρνοντας… τα πάνω κάτω και ολόκληρο τον κόσμο ανάποδα.



Μια καλά κρυμμένη μεταλλική ράβδος μέσα στα ρούχα του αλλά και ορισμένα «δαχτυλίδια» στους αστραγάλους και «βαρίδια» μέσα στοπαντελόνι του είναι το μυστικό του αλλά και τα «εργαλεία» που του επιτρέπουν να φωτογραφηθεί… οπουδήποτε χωρίς πρόβλημα!


Για παράδειγμα, πάνω στο κτίριο Grimaldi Forum του Μονακό, δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται σε οριζόντια θέση, χωρίς να πατά στο έδαφος ή στη βεράντα ενός κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ, κοιτάζοντας τον ουρανό… προς τα κάτω!


Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φαίνεται να ανεβαίνει… κάθετα πάνω στα βράχια ή να επιπλέει ανάποδα στο νερό, ακόμη να σκαρφαλώνει με άνεση στους κορμούς των δέντρων, χωρίς κάν να σκέφτεται μια ενδεχόμενη πτώση!


Η συλλογή των φωτογραφιών φέρει τον τίτλο «Sculpture-Structures» και χρειάστηκε αρκετό χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί, ενώ πολλή υπομονή και επιμονή αλλά και η απαραίτητη παρουσία των βοηθών του είχαν εν τέλει άριστα αποτελέσματα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου