Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Τα τελευταία ασιατικά λιοντάρια!Αυτές οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τα τελευταία εναπομείναντα ασιατικά λιοντάρια πάνω στη Γη, τα οποία περιφέρονται σε ένα δάσος στην Ινδία.Ο βραβευμένος φωτογράφος της άγριας φύσης, Uri Golman, συνέλαβε στο φακό του αυτό το σπάνιο είδος στο φυσικό του περιβάλλον, στο άλσος Γκιρ στο δυτικό κρατίδιο του Γκουτζαράτ.

Σήμερα, ο πληθυσμός του ασιατικού λιονταριού δεν ξεπερνάει τα 411 ζώα, μεταξύ των οποίων τα 150 είναι ενήλικα, και ο καθηγητής Luke Hunter ισχυρίζεται ότι μόνη λύση είναι η μετακίνηση τους σε άλλο βιότοπο.


Ο ζωολόγος Ravi Chellam έχει ήδη αναπτύξει σχέδια για τη μετεγκατάσταση του είδους στο Kuno-Palpur Wildlife Sanctuary, στο γειτονικό κράτος Madhya Pradesh.


Ωστόσο, η πολιτειακή κυβέρνηση του Γκουτζαράτ αρνείται να δώσει άδεια για το εγχείρημα. Σύμφωνα με φιλοζωικές οργανώσεις, αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών εσόδων που προκύπτουν από τον τουρισμό στη συγκεκριμένη περιοχή.


Τα ασιατικά λιοντάρια είναι μικρότερα σε σχέση με εκείνα της Αφρικής, αλλά έχουν μεγαλύτερες τρίχες και πιο πορτοκαλί χρώμα. Σύμφωνα με τους ιστορικούς το συγκεκριμένο είδος μεταφέρθηκε και στο Ιράν, την Ελλάδα και την Ιταλία και χρησιμοποιούταν από τους Ρωμαίους στις μονομαχίες του Κολοσσαίου.


Ωστόσο, η καταστροφή του βιοτόπου τους και η ανεξέλεγκτη λαθροθηρία έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση του πληθυσμού τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...