Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Έργα τέχνης μικρής διάρκειας!


Ο Gregory Euclide είναι καθηγητής σε σχολείο της Μινεσότα και κατά τη διάρκεια του 25λεπτου διαλείμματος για μεσημεριανό παίρνει μαρκαδόρους, σφουγγάρια και μπογιές προκειμένου να ζωγραφίσει στον πίνακα της τάξης μικρά αριστουργήματα. Μόλις χτυπήσει το κουδούνι σβήνει τον πίνακα, συνεχίζοντας το μάθημα!




Την επόμενη μέρα ακολουθεί ακριβώς την ίδια παράξενη συνήθεια, ζωγραφίζοντας διάφορα τοπία διάρκειας μόλις 25 λεπτών! Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Minnesota Original», ο καθηγητής επεξηγεί ότι καταφεύγει σε αυτόν τον τρόπο δημιουργίας για να απελευθερώσει το άγχος που τον διακατέχει μετά από πέντε ώρες διδασκαλίας την ημέρα με 38 μαθητές!



Όσο για την ποιότητα των έργων του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ενώ για τη μικρή διάρκειά τους ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Τα 25 λεπτά που αφιερώνω για κάθε πίνακα, μέχρι να τον σβήσω για να φτιάξω τον επόμενο, πρακτικά δεν είναι πολλά. Άρα και το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο πολύτιμο για μένα, αφού μπορώ να φτιάξω κάτι παρόμοιο…


 …Άλλωστε είναι και ένας καλός τρόπος για να δείξω στους μαθητές μου ότι άμα κάποιος θέλει κάτι πολύ μπορεί να το πετύχει, έστω κι αν έχει στη διάθεσή του λίγο χρόνο. Στην τάξη μου, μάλιστα, δεν θα ακούσετε κανέναν μαθητή να λέει «δάσκαλε, δεν πρόλαβα να διαβάσω…»! Όλοι ξέρουν πια πώς να διαχειριστούν σωστά το χρόνο τους…».


  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου