Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Τα "βαμμένα" βουνά της Ισλανδίας!


Μπορεί το Landmannalaugar να είναι μια άγνωστη περιοχή στους περισσότερους επισκέπτες της νότιας Ισλανδίας, όμως οι ντόπιοι φροντίζουν -και με το παραπάνω- να διαφημίσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της χώρας τους, το οποίο γίνεται στην πορεία το… αγαπημένο όλων!


Τα «πολύχρωμα βουνά» στο εσωτερικό της Ισλανδίας είναι ένας «φυσικός» πίνακας ζωγραφικής, τον οποίο θα ζήλευε και ο πλέον έμπειρος ιμπρεσιονιστης ζωγράφος όχι μόνο για τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των πετρωμάτων αλλά πρωτίστως για την μοναδική εναλλαγή των αποχρώσεων.Τεράστια κομμάτια λάβας και πετρώματα ρυολίτη σε εκπληκτικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, με πλούσια περιεκτικότητα σε πυρίτιο, αποκτούν ασυνήθιστους χρωματισμούς που οφείλονται κυρίως στην έντονη υδροθερμική δραστηριότητα που υπάρχει στην περιοχή.


Οι κόκκινες και οι πορτοκαλί αποχρώσεις οφείλονται στο σίδηρο, ενώ το μπλε χρώμα στο θείο, η μυρωδιά του οποίου πλημμυρίζει το Landmannalaugar. Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός ενεργών θερμών πηγών ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το απόκοσμο τοπίο που κόβει την ανάσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...