Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Συνταγές μαγειρικής!




Μία συνταγή μαγειρικής  είναι χωρισμένη σε δύο μέρη :

Στα υλικά, όπου μας δίνει συνήθως και τη δοσολογία, δηλ. την ποσότητα κάθε υλικού που χρειάζεται.

Και στην εκτέλεση, όπου μας περιγράφει τη διαδικασία μαγειρέματος βήμα προς βήμα. Πολλές φορές δίνουν και έξτρα πληροφορίες που αφορά το χρόνο ψησίματος, τον αριθμό ατόμων που αντιστοιχούν οι αναλογίες κλπ.


Mοσχαράκι κοκκινιστό πεντανόστιμο!


Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (ποντίκι)
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
3 φύλλα δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι ρίγανη
μια πρέζα κανέλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει ελαφρώς τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι.
Όταν ασπρίσει από όλες τις πλευρές,προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό.
Έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τη ντομάτα.
Ρίχνουμε νεράκι και λίγο ακόμα λαδάκι,αν θέλουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 με 2 ώρες σίγουρα. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειάζεται κι άλλο νερό.
Αν το μαγειρέψετε στη χύτρα σίγουρα ο χρόνος θα είναι λιγότερος.

Μικρά μυστικά:
Για να μην ξινίζει η ντομάτα, ανοίξτε τη στη μέση και βάλτε ένα κουταλάκι ζάχαρη στο εσωτερικό. Ξανακλείστε την και αφήστε τη στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Το φαγητό αυτό ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας! Καλή επιτυχία..αν και είναι σίγουρη!

Οι εγκλίσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...