Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η μέρα και η Νύχτα!


Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν, μεγάλο και όμορφο χωριό που το λέγανε Ουρανό, ζούσαν δύο όμορφα κορίτσια που ήταν καλές φίλες.
Tη μία την έλεγαν Μέρα και την άλλη την έλεγαν Νύχτα. Η Μέρα ήταν πολύ όμορφη, είχε ξανθά μαλλιά, γαλανά μάτια και φωτεινό δέρμα, γι' αυτό και όλοι την φώναζαν Μέρα. Η Νύχτα ήταν κι αυτή όμορφη, με μαύρα μαλλιά, σκούρα μάτια και μελαχρινό δέρμα γι' αυτό και την φώναζαν Νύχτα.
Οι δύο φίλες μεγάλωναν μαζί, ήταν πολύ αγαπημένες και δεν είχε μυστικά η μια από την άλλη. Τα χρόνια πέρασαν και έγιναν κοπέλες πια. Ο Βασιλιάς που είχε ένα γιο, τον Ήλιο, ήθελε να τον παντρέψει και έτσι διοργάνωσε έναν χορό που θα έπρεπε να πάνε όλες οι κοπέλες του χωριού. Έτσι κι έφτασε εκείνη η μέρα. H Μέρα και η Νύχτα έβαλαν τα πιο ωραία τους φορέματα και πήγαν στο χορό. Όταν άρχισε ο χορός o Ήλιος χόρεψε με όλες τις κοπέλες αλλά όταν είδε τη Μέρα θαμπώθηκε από τη λάμψη της, την ερωτεύτηκε αμέσως και αποφάσισε ότι αυτή θα παντρευτεί. Η Νύχτα όμως στενοχωρήθηκε πάρα πολύ μετά από αυτό και θύμωσε με τη φιλενάδα της τη Μέρα και από τότε δεν της ξαναμίλησε ποτέ. Έτσι όποτε  ερχόταν η Μέρα στο χωριό η Νύχτα έφευγε και ξαναγυρνούσε όταν έφευγε η Μέρα.

Από τη μαθήτρια  Δήμητρα Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου