Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Η ημέρα της Γης!Ημέρα της Γης σήμερα 22 Απριλίου και πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον. Το logo της Google... άνθισε ενώ ένα περιβαλλοντολογικό site δίνει live εικόνα από τα panda στην Κίνα.
 http://explore.org/#!/live-cams/player/china-panda-cam-1Σήμερα  συμπληρώνονται 42 χρόνια από τον πρώτο εορτασμό της Ημέρας της Γης, στις 22 Απριλίου 1970 που έχει στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες αλλά με τα χρόνια, η «Μέρα της Γης» ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο, όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα επίσης,  42η Ημέρα της Γης, θα προβληθεί ταυτόχρονα σε 120 χώρες του κόσμου, το ντοκυμαντέρ -ταινία «One Day On Earth».Η ταινία «One Day On Earth», είναι αποτέλεσμα γυρισμάτων συνολικής διάρκειας 3.000 ωρών από 28.639 κινηματογραφιστές και επαγγελματίες της επικοινωνίας σε 167 χώρες του πλανήτη.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου του 2010, με στόχο την καταγραφή γεγονότων που συνέβαιναν μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε κάθε γωνιά της Γης.

Η υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος ξεκίνησε το 2008, με την υποστήριξη -μεταξύ άλλων- του Ο.Η.Ε. και όλων των εποπτευόμενων φορέων του και των Οργανώσεων WWF και Human Rights Watch.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...