Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

"Bully", ένα ντοκιμαντέρ για το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού !


Το πρόβλημα του bulling είναι κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια το ακούγαμε να συμβαίνει κυρίως στα σχολεία της Αμερικής, όμως πλέον είναι μια καθημερινότητα και για τα παιδιά στην Ελλάδα. Ένα ντοκιμαντέρ έρχεται να υπογραμμίσει το μέγεθος και τον κίνδυνο της κατάστασης αλλά και να παρουσιάσει τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι με την ελπίδα ότι θα δώσει τέλος σε αυτές τις συμπεριφορές που αλλάζουν την ζωή ενός παιδιού και το οδηγούν ακόμα και σε ακραίες πράξεις όπως το να βάλει τέλος στη ζωή του γιατί δεν αντέχει άλλο.



Το “Bully” σκηνοθετημένο από το Lee Hirsch πλέον και μετά από ένα προσωπικό αγώνα του ίδιου του δημιουργού, έχει την έγκριση από τον Motion Picture Association of America να προβληθεί σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Το “Bully” περιλαμβάνει αληθινές ιστορίες παιδιών που έχουν υποστεί σχολικό εκφοβισμό. Έχει παρουσιαστεί από τα μέσα ως μια ταινία τόσο ζωντανή όπως μια ταινία τρόμου αλλά και τόσο συγκινητική όπως κάθε δράμα άξιο να κερδίσει Όσκαρ. Ο σκηνοθέτης ξεσκεπάζει κάποιες από τις χειρότερες υποθέσεις εκφοβισμού στην Αμερική: Ενός 14χρονου κοριτσιού από το Μισσισίππι που οδηγήθηκε από το bulling να βγάλει όπλο μέσα στο σχολικό λεωφορείο, μια 16χρονη που είχε επιλέξει να είναι λεσβία και χτυπήθηκε με φορτηγάκι από συμμαθητές της για αυτό, ένα 12χρονο που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τους σχολικούς εκβιαστές τους και τις οικογένειες από δύο παιδιά που αναζητούν δικαιοσύνη για τα παιδιά τους που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία.

Στην πόλη του Βανκούβερ στον Καναδά συζητούν ήδη την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουν το ντοκιμαντέρ ως υλικό ενημέρωσης στα σχολεία. 
Δείτε το trailer:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου