Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Ντίκενς!


Ονομάζεται «Dickens World» και βρίσκεται στο Chatham της Αγγλίας, στην επαρχιακή πόλη που ο νεαρός Κάρολος πέρασε τα περισσότερα χρόνια της παιδικής του ηλικίας, ενώ στεγάζεται στο χώρο του ναυπηγείου όπου εργαζόταν για αρκετά χρόνια ο πατέρας του.



Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 2007 σε μια προσπάθεια να κάνει γνωστά στον κόσμο τη ζωή, το έργο αλλά και την εποχή που έζησε ένας από τους πλέον δημοφιλείς και αγαπημένους συγγραφείς και λογοτέχνες της Βρετανίας.


Βγαλμένο μέσα από τα μυθιστορήματα του Ντίκενς, είναι -θα λέγαμε- ένα πάρκο με… «Μεγάλες Προσδοκίες», αυθεντικό σε κάθε γωνιά του, με λιθόστρωτα δρομάκια, λάμπες αερίου, πορτοφολάδες και χαρακτήρες από τα βιβλία του γνωστού συγγραφέα.


«Το κόστος του άγγιξε τα 62 εκατομμύρια λίρες, ενώ οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 300.000 ετησίως». Και πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεματικά πάρκα στον κόσμο!


Το ταξίδι στο εσωτερικό του ξεκινά για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα στους υπονόμους του Λονδίνου, να περπατήσουν στα πλακόστρωτα δρομάκια και να δουν τα κακοσυντηρημένα σπίτια, αλλά και να πετάξουν στο τέλος πάνω από τις στέγες των κτιρίων!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου