Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Ένα κυλινδρικό ενυδρείο!


Όλοι περίμεναν με αγωνία τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου Aquadream που δεσπόζει στην είσοδο κεντρικού εμπορικού κέντρου στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά 3.000 και πλέον θαλάσσια είδη να κολυμπούν στα νερά του! Και όχι μόνο αυτό!



Το γιγάντιο ενυδρείο, που έχει κυλινδρικό σχήμα, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βρεθούν «μέσα» στο κέντρο του, εξαιτίας ενός ασανσέρ που υπάρχει στην κορυφή του, το οποίο επιτρέπει στον καθένα να δει από πολύ κοντά το… θαυμαστό κόσμο του βυθού!


Εν είδει «υποβρυχίου», το ασανσέρ κατεβαίνει σιγά σιγά προς τα κάτω, σταματώντας σε διάφορα σημεία του ενυδρείου, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μια πρωτόγνωρη εμπειρία στους χρήστες, που αισθάνονται ότι βρίσκονται τρόπον τινά μέσα στο νερό!


Επιπλέον, η εντυπωσιακή κατασκευή σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει σε δυνατούς σεισμούς, καθώς η περιοχή είναι ιδιαιτέρως σεισμογενής. Ο τεράστιος κύλινδρος, που έχει διάμετρο 40 μέτρων, περιέχει 264.000 γαλόνια νερού, ενώ τα ειδικά ακρυλικά πάνελ που τον περιβάλλουν έχουν 5 εκατοστά πάχος.


Στο ενυδρείο υπάρχει ένας πραγματικός ύφαλος με γνήσια κοράλλια, ενώ κοπάδια πολύχρωμων ψαριών, σαλάχια αλλά και καρχαρίες κάνουν συχνά την εμφάνισή τους, εντυπωσιάζοντας τους θεατές.


Οι υπεύθυνοι της αμερικανικής εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή λένε ότι ελπίζουν το ενυδρείο να «συμβάλλει στη γνώση του κόσμου σχετικά με τη ζωή στους ωκεανούς και τα άγνωστα θαλάσσια είδη που ζουν εκεί».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου