Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Το φουσκωτό Stonehenge στη Γλασκώβη!


Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών 2012 (20/4-7/5/2012) που άνοιξε τις πόρτες του στη Γλασκώβη, μια εντυπωσιακή γλυπτική εγκατάσταση σε φυσικό μέγεθος που παρουσιάζει το διάσημο βρετανικό μνημείο του Stonehenge εντυπωσίασε τους επισκέπτες.Το έργο, που ονομάζεται «Sacrilege», είναι μια ιδέα του καλλιτέχνη Jeremy Deller και σκοπό έχει να συνδυάσει την αρχαιολογική εμπειρία του επισκέπτη με τη συμμετοχή και τη διασκέδαση που προσφέρει αυτή η διαδραστική εγκατάσταση.


Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα «φουσκωτό» σύστημα που προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να «χοροπηδήσουν» ανάμεσα στις πέτρες, περνώντας «μια αξέχαστη μέρα με την οικογένεια έξω», όπως λέει και ο καλλιτέχνης.


«Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο Stonehenge είναι ότι η έκδοση στη Γλασκώβη είναι διαδραστική (μπορείτε να αναπηδήσετε σε αυτό!), ενώ το κανονικό μνημείο που κατασκευάστηκε γύρω στο 3000-1600 π.Χ. είναι απλώς μια τυπική αρχαιολογική εμπειρία για το θεατή», λέει ο καλλιτέχνης.


 Το «φουσκωτό» Stonehenge θα περιοδεύσει μέσα στον Ιούνιο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο, ενώ τον Αύγουστο θα εγκατασταθεί στο Λονδίνο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.
Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...