Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Ο Χάρτης της Ζωής!Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε ποιες περιοχές του κόσμου ζει η καφέ αρκούδα; Ή ποια πουλιά ζουν σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το σπίτι σας; Μπορείτε τώρα να δείτε τις απαντήσεις να εμφανίζονται στο Google Maps, χάρη σε φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα με την ονομασία Map of Life.


Ο χάρτης

Ο Χάρτης της Ζωής βασίζεται στην πλατφόρμα των χαρτών της Google για να εμφανίσει τη γεωγραφική κατανομή 30.000 ειδών σπονδυλόζωων σε όλο τον κόσμο. Η βάση δεδομένων εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα είδη, με τη φιλοδοξία να χαρτογραφήσει τελικά όλα τα θηλαστικά, τα πτηνά, τα ερπετά και τα υπόλοιπα σπονδυλωτά του πλανήτη.

Ο δικτυακός τόπος του προγράμματος http://www.mappinglife.org/ εμφανίζει τον παγκόσμιο χάρτη στο Google Maps και περιλαμβάνει ένα πεδίο αναζήτησης για τον εντοπισμό συγκεκριμένων ειδών. Ο χρήστης μπορεί επίσης να αναζητήσει τα θηλαστικά, τα πτηνά, τα ψάρια του γλυκού νερού και τα αμφίβια που απαντώνται σε μια συγκεκριμένη ακτίνα από οποιοδήποτε σημείο της Γης.

Το Map of Life δείχνει, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν 42 θηλαστικά, από τα οποία τα δύο απειλούμενα, σε μια περιοχή με ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αττικής.

Το πρόγραμμα είναι μια συνεργασία ανάμεσα στη NASA, διάφορα ερευνητικά ιδρύματα και την Εγκυκλοπαίδεια της Ζωής, ένα άλλο φιλόδοξο πρόγραμμα για τη δημιουργία καταλόγου με όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...