Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου



Η 3η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και γιορτάζεται από το 1993 σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Βίντχουκ, μία έκκληση ελευθεροτυπίας που υπέγραψαν αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 για ελεύθερα ανεξάρτητα και πλουραλιστικά ΜΜΕ.


Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας μάς υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της προστασίας του θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, όπως κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, αλλά και από το Σύνταγμά μας. Χωρίς αυτά τα δύο θεμελιώδη δικαιώματα, η Δημοκρατία είναι κενή περιεχομένου.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η Διεθνής Αμνηστία κατέγραψε τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων σε ολόκληρο τον κόσμο και εξέφρασε την ανησυχία της για τα περιστατικά βίας που έχουν δεχθεί Έλληνες δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία υπογραμμίζει πως τα καταγγελλόμενα περιστατικά αυθαίρετης και καταχρηστικής βίας εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στη χώρα μας, έχουν επιζήμιο αντίκτυπο στην Ελευθερία της Έκφρασης.
Πηγή: mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου