Όλη η τάξη μας μαζί, από το βράδυ ως το πρωί, να ακούμε μουσική.
Και τα χρόνια να περνούν, φεύγουν αλλά μπορούν πάντα
να μας θυμίζουν τις αναμνήσεις που μας κερδίζουν. Μ.Β.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα υποστηρίζει το Observer!



Ο Henry Porter, αρθρογράφος του Observer έγραψε ένα συγκλονιστικό κείμενο όσον αφορά στην ειλικρίνεια και στην ευθύτητα που το χαρακτηρίζει σχετικά με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο και είχαν κλαπεί  από τον Έλγιν.


Το δημοσίευμα σε βάζει από την αρχή στη διάθεση του αρθρογράφου καθώς ο τίτλος τα λέει όλα "Οι Έλληνες μάς έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας τους δώσουμε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα".

Χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενό του « Υπάρχουν και άλλα τμήματά τους σε άλλα ευρωπαϊκά μουσεία, όμως το μεγαλύτερο μέρος του ανεπανάληπτου αυτού έργου βρίσκεται εδώ από την εποχή που αφαιρέθηκε βίαια από τον Σκοτσέζο λόρδο Έλγιν πριν από δύο αιώνες. Αντιπροσωπεύουν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού και την καρδιά της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας. Επίσης, εξίσου σημαντικό, αντιπροσωπεύουν το μισό του οικοδομήματος που κατασκευάστηκε μεταξύ 447 και 432 π.Χ., σηματοδοτώντας την ήττα των Περσών στην Αθήνα. Υπό το πρίσμα του τι χρωστάει ο δυτικός πολιτισμός στην Ελλάδα- δημοκρατικές ιδέες, Ολυμπιακοί Αγώνες, επιστήμη, τέχνη και αρχιτεκτονική- ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μία απλή αλήθεια: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι δικά μας για να τα κρατάμε.
Πηγή: neolaia.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου